Koşal Zeytincilik
sofrana lezzet hayatına şifa
Kurumsal
Düzenli Zeytin Tüketmenin Faydaları
2020-01-18
Hem yeşil hem de siyah olmak üzere iki çeşidinin bulunduğu zeytin, kalsiyum bakımından zengin besinlerden biridir. Aynı zamanda içeriğinde bol miktarda A, D, E ve K vitaminleri bulunur. Bu bakımdan uzmanlar günde beş zeytin yemenin vücudun ihtiyacı olan demirin yüzde 55'ini karşıladığını vurguluyor.

Kahvaltılarımızın vazgeçilmesi aynı zamanda Peygamber Efendimiz (sav)'inde tüketilmesini tavsiye ettiği besinlerden biri olan zeytinin birçok hastalığa faydası vardır. Peki, zeytinin faydaları nelerdir? Ayrıca zeytin çekirdeğinin faydalı olduğunu biliyor muydunuz? İşte belki ilk kez duyacağınız çekirdeğin faydaları hakkında inanılmaz bilgiler...


Kozmetik ve ilaç sanayisinde kullanılan zeytin sarılıktan kansere kadar birçok hastalığın gelişmesini önlüyor. 2000 yıl boyunca yaşayabilen zeytin ağaçlarından elde edilen zeytinin yanı sıra ağacın kabukları ve yaprakları da oldukça faydalıdır. Olgunlaşmamış hali yeşil, güneşte kaldıkça rengi siyah olur. yüzyıllardır kadınlar hem cilt güzellikleri için hemde sağlıkları için zeytini tüketir. Enerji verdiğinden zeytin eski yıllardaki insanlar için oldukça önemli bir besindi. Nedeni ise o yıllarda ilaç ya da teknolojik bakımlar olmadığından insanlar doğada bulunan en güçlü antioksidan olan besinleri tüketerek hastalıklardan korunurmuş. Zeytin bu besinlerin başında gelir.

- İçerdiği polifenoller sayesinde beyindeki oksidatif stres oranını azaltarak, sinir hücrelerini korur. Böylece günde 5 tane tüketilen zeytin hafızanın güçlenmesine yardımcı olur.

- İçerdiği yüksek demir oranı sayesinde anemi hastalığına yakalanmayı önler. Kolesterolü azaltan zeytin damar tıkanıklığı ve kalp hastalıklarını yaşanmamasını sağlar.

- Yemeklerden sonra ortaya çıkan şişlik ve gaz sıkışması gibi durumların azalmasında yardımcı olur.

- Bağışıklık sistemindeki sağlıklı hücrelerin sayısını artırarak vücudun kanserli hücrelere karşı direncini artırır.

- Besinlerden dolayı azalan trombosit hücrelerin oranlarını dengeleyerek kanın pıhtılaşmasına yardımcı olur.

- Antioksidan bakımından da zengin olan zeytin, karaciğerde oluşan yağ bezlerinin oluşumunu önler. Ayrıca E vitamini yönünden de zengin olan bu besin cildin daha parlak ve ışıl ışıl görünmesini sağlar. Osmanlı dönemi sultanlarının dillere destan güzelliklerini zeytine borçlu oldukları rivayet edilir. Sadece cilde değil aynı zamanda saç sağlığını da destekler. Özellikle kepeklenme ve matlaşma gibi durumların azalmasını sağlar.

- Yemeklerden önce 5 tane zeytin yiyerek iştahınızın oranını azaltabilirsiniz. Zeytinde bulunan doyamamış yağlar beyne doyma hissini aktarır. Böylece vücut doyduğunu hissettiğinden fazla besin tüketme ihtiyacı duymaz. Zayıflamak isteyen kişiler bu yöntemi deneyebilir.

- Basur tedavisinde etkili olan zeytin basur memelerinin yumuşamasını ve ağrıya veya kanamaya neden olmasını önler. İyi bir ağrı kesici özelliği olduğundan aynı zamanda kemik ve eklem ağrılarının yaşanma riskini de azaltır.

BİZE ULAŞIN
Sizi Arayalım
Mesaj veya telefon ile bizlerle iletişime geçmekten lütfen çekinmeyiniz. Bizi tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz.